COCREATE :ZICER u Bruxellesu

U Bruxellesu je održan završni događaj trogodišnjeg projekta COCREATE, u kojem je sudjelovao i Zagrebački inovacijski centar ili ZICER.
 

ZICER je u Bruxellesu  predstavio didakatički stol za djecu i igru inteligencije.Drugi proizvod bio je modularni  stol koji kupac u potpunosti može prilagoditi svojim potrebama, u obliku, duljini, širini. Oba proizvoda su zaživjela, proizvode se. Cross-fertilzation je uspjela!

 

U Zagrebu su sudjelovali start-upovi  TILTI i Modulos. 

 

Postignuto je ono što se željelo, a to je bolje obrazovanjei upravitelja klastera da bi oni mogli efikasnije koristiti EU i nacionalne izvore financiranja.

 

To se radilo tako da su se podržala međusektorska suradnja između klastera. tradicionalne industrije i kreativnih industrija, a odvijao se u sklopu  Interreg Mediterrean programa, a financirao ga je ERDF(Europski fond za regionalni razvoj).
 

Sudjelovale su regije Veneto, Andaluzija, Katalonija, Grad Toulon, Južnoegejska regija i Gospodarska komora Kylkis iz Grčke, zatim Josef Stefan institut iz Slovenije, iz Portugala Znanstveno-tehnološki park Madan Parque, Grad Milano, te Zagerbački inovacijski centar ZICER. 

Na susretima između tradicijski obrta i kreativne industrije trebalo je doći do zajedničke realizacije proizvoda. Kreativac bi dao ideju, a industrija ili obrt konkretizirala ga je u zajednički proizvod. Očekivano, u Venetu su napravili cipele! Na grčkim otocima keramičke pločice, Portugalci su napravili klackalicu - klupu za odrasle parove. 

 

ZICER je predstavio didkaticki stol za djecu i igru inteligencije.Drugi proizvod bio je modularni  stol koji kupac u potpunosti može prilagoditi svojim potrebama, u obliku, duljini, širini. Stol je u proizvodnji.

U Zagrebu su sudjelovali start-upovi  TILTI i Modulos. Pobjednici su sudjelovali na Milano Design Week 2018. 

U najužoj zagrebačkoj ekipi bili su Ante Boban, Marko Helfrich, Željana Barišić i Lidija Zadro koja je predstavila projekt.